Entry kali ni nak cerita mengenai ESP. Jom berkenalan dengan ESP.
ESP (Energizing Soy Protein) merupakan serbuk protein yang menggunakan soya bukan GMO (non genetically modified organism) yang di proses pada suhu rendah serta menggunakan pensijilan Identity Preserved Programe (IPP) bagi memastikan kacang soya bebas daripada perubahan genetic dari anak benih hingga pengeluaranya.
Satu canister ESP di hasilkan daripada 30 kg.ESP mengandungi 9 asid amino penting yang mana 9 asid amino ni tidak boleh di hasilkan oleh badan kita. Satu hidangan ESP mengandungi 14gram protein. ESP tidak mengandungi kolestrol dan laktosa serta pewarna tambahan dan tiruan yang boleh membahayakan tubuh kita.
Soya ESP di proses tanpa menggunakan alkohol yang mana kebanyakan protein soya lain diproses menggunakan alkohol.
Kepentingan Protein
Protein terdiri daripada amino asid yang merupakan blok dalam penghasilan setiap sel. Badan kita mengunakan protein untuk membina dan membaiki tisu. Ia juga penting dalam menghsilkan otot, kulit, tisu, tulang, sendi, rambut, darah dan pelbagai organ penting yang lain. Kepentingan protein juga dikaitkan dalam penghasilan enzim, hormon, haemoglobin dan antibodi. Walaupun protein digunakan untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan, ia juga digunakan dalam penghasilan glukos untuk keperluan tenaga apabila badan memerlukan.
Protein haiwan merupakan sumber biologi lengkap jika dibandingkan dengan protein sayur. majoriti rakyat malaysia menggunakan protein haiwan sebagai sumber utama. Bagaimanapun, protein haiwan mengandungi lemak dan kolesteol yang tinggi dan ia berkait rapat dengan risiko penyakit seperti tekanan darah tinggi dan jantung.
Kebaikan Proten Soya
- Kulit, Rambut, otot dan kuku yeng lebih sihat
- Meningkatkan tenaga, prestasi dan ketahanan badan
- Melancarkan peredaran darah
- Meningkatkan kesihatan tulang
- Mengekalkan kesihatan payudara dan prostat.
- Mengawal kestabilan hormon, melancarkan tempoh peralihan menopos
Kunci kepada Soya Protein Shaklee adalah kemampuan memberi tenaga untuk satu jangkasmasa panjang di mana saintis merujuk kepada tindak balas glisemiks. Makanan yang mempunyai rendah glisemik indeks membantu mengekalkan tahap gula yang stabil, mengawal pengambilan karbohidrat, membuat anda rasa kenyang lebih lama dan membantu mengawal nafsu makan dengan lebih mudah. Formulasi glisemiks indeks ini yang rendah membantu mengekalkan tenaga selepas berjam-jam membantu mengurangkan rasa lapar.
Ingin menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee, klik link ini http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1148183 dan anda boleh daftar terus untuk menjadi ahli atau hubungi saya di talian 0177274034
No comments:
Post a Comment